Bosna Hersek Turu 2 | Saraybosna, Mostar, Travnik Saraybosna - İstanbul

Saraybosna, Travnik, Mostar

Rezervasyon yapmak için whatsapp veya çağrı merkezimiz üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

VİZESİZ

BOSNA HERSEK TURU 

Saraybosna - Travnik - Mostar

Gidiş:  14 Mayıs 2025 Çarşamba / Dönüş: 17 Mayıs 2025 Cumartesi

3 Gece / 4 Gün

 

Ekstra Tur Ödemesi Yok

Akşam Yemekleri Dahil

Müze Giriş Ücretleri Dahil

1.Gün

İstanbul kiss Saraybosna

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali Giden Yolcu Salonu "AJET" bankosunda 10.15'te buluşuyoruz. Check-in ve pasaport işlemlerini müteakip 13.15'te Saraybosna'ya uçuyoruz. Varış:14.10. Rehberimiz tarafından karşılanmanın ardından Başçarşı'ya hareket ediyoruz. Yol üzerinde savaş zamanı yapılan bombardımanın izleri bulunan binaları, Avrupa’nın ilk elektrik motorlu tramvay hattı olan ve Saraybosna’yı baştan başa dolaşan tramvay hattını, Tito dönemi Yugoslavya Halk Ordusu’na ait ancak günümüzde Saraybosna Üniversite'si kampüsü olarak kullanılan binaları, ABD’nin dünyanın en büyük ikinci büyükeçiliği binasını, Saraybosna şehir müzesini, Parlemento Binası'nı, Arap yatırımcılar tarafından yapılan ve bölgenin en büyük AVM sini görerek Başçarşı’ya varıyoruz. Başçarşı ve çevresinde yapacağımız şehir turumuzda Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya Izetbegoviç'in Kabri, Sebil, Bakırcılar Sokağı, Moriça Han ve içerisinde bulunan Genç Müslümanlar Teşkilatı Lokali "Mladi Muslimani", Kanuni Sultan Süleyman'ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey Camisi, Saat Kulesi, Kurşunlu Medresesi, Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı Latin (Hünkar) Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet adına yaptırılan Hünkar Camisi, Ortodoks KilisesiAlija Izetbegoviç Parkı ve parkta sürekli satranç oynayan Saraybosna’lı emekliler, Ferhadiye Camisi, Ferhadiye Caddesi (Saraybosna’nın İstiklal Caddesi), SinagogKatolik KilisesiSaraybosna gülleri (Savaş zamanı bir bomba ile birden fazla kişinin hayatını kaybettiği noktalar), fırın yeri katliamının yapıldığı nokta, sönmeyen ateş, Pazar yeri katliamı olarak anılan ve 68 kişinin hayatını kaybettiği Markale Semt Pazarı, Avusturya – Macaristan döneminde Hükümet Konağı (Belediye Binası) olarak yaptırılan ve savaş dönemi yakılarak bir çok el yazması eserin kül olmasına neden olan Vjecnica Kütüphanesi görülecek yerler arasındadır. Gezimizin ardından Avrupa'nın en müstesna çarşısı Başçarşı'da alacağımız akşam yemeği sonrası konaklama otelimizde.

2.Gün

Saraybosna broken heart Travnik broken heart Ahmiç broken heart Saraybosna

Otelde alacağımız kahvaltının ardından vezirler şehri olarak anılan Travnik şehrine hareket ediyoruz (90km). Varışta yapacağımız şehir turumuzda Tarihi Osmanlı Kalesi ve kaleden şehir manzarası, 300 yıllık İbrahim Paşa Medresesi, Fatih Sultan Mehmet'in su içtiği Plava Voda (Göksu Nehri ve kaynağı), Alaca Camisi, Travnik Çarşısı ve Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Gezimizin ardından Ahmiç Köyü'ne doğru yola çıkıyoruz (20 km). Savaş sırasında bir çok insanın şehit edildiği Ahmiç Köyü'nü ziyaretin ardından Saraybosna'ya hareket ediyoruz (70 km). Akşam yemeği sonrası konaklama otelimizde.

3.Gün

Saraybosna broken heart Konjic broken heart Blagaj broken heart Mostar broken heart Saraybosna

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Konjic şehrine hareket ediyoruz (50 km). Konjic Köprüsü ve Kırık Minareli Cami'yi gördükten sonra Buna Nehri kaynağına kurulmuş olan Blagay Alperenler Tekkesi'ne hareket ediyoruz (80 km). Sarı Saltuk Tekkesi olarakta bilinen tekkeyi ziyaretimizin ardından Mostar'a doğru yola çıkıyoruz (12 km). Varışta yapacağımız şehir turumuzda Mostar Çarşısı, Tarihi Koski Mehmet Bey Camisi, Tarihi Mostar Köprüsü ve Tara Kulesi görülecek yerler arasındadır. Gezimizi müteakip Yablanitsa'da akşam yemeğinde meşhur kuzu çevirme ziyafeti sonrası Saraybosna'ya dönüşün ardından konaklama otelimizde.

4.Gün

Saraybosna kiss İstanbul

Otelde alacağımız kahvaltının ardından turumuza Saraybosna'nın su kaynağı Igman Dagı'nın eteklerindeki Vrelo Bosna'da gezinti ile başlıyoruz. Tarihi Rimski Köprüsü'nü gördükten sonra savaş zamanı iki buçuk yıl şehrin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı şehre giriş çıkışların yapıldığı Tünel'i ve müzesini ziyaret ediyoruz. Gezimizin ardından dönüş için Saraybosna Havalimanı'na hareket ediyoruz. Check-in ve pasaport işlemlerinin ardından AJET'in seferi ile 16.10'da İstanbul'a uçuyoruz. Varış: 19.05.

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • İstanbul / Saraybosna / İstanbul gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti ve vergileri
  • 3 gece 5* Hills Hotel vb. otelde konaklama
  • 3 kahvaltı ve 3 akşam yemeği
  • Travnik Kalesi, Blagay Tekkesi, Vrelo Bosna, Yaşam Tüneli giriş ücretleri
  • Programda adı geçen tüm transferler
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Seyahat sigortası
  • Tüm yurt dışı yerel vergiler ve Türkiye KDV

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Öğle yemekleri ve yemeklerde alınan su ve kapalı içecekler
  • Diğer şehirlerden İstanbul'a iç hat bağlantı uçuşu ücreti
  • Yurt dışı çıkış harcı
  • Program dışı talep edilecek turlar
  • Otel ekstraları (oda servisleri, telefon vb.), bahşiş
  • Programda dahil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet

 

 

Bir başka organizasyonda buluşmak üzere…

 

Call Center