3 kişilik ailemle Fas-Endülüs Turuna katıldım.
İkinci Hasan Camii ziyaretimizde maalesef camiinin içini göremedik, bu konuda Fas’ın yerel nedenler sebebiyle camiyi namaz vakitleri dışında kapattığını öğrendik ancak namaz vaktine uygun şekilde ayarlanması ve içerisinin de ziyaret edilmesini isterdik.
Marakeşteki Ryad Mogador Kasbah Otel maalesef çok kötü ve pisti. Yastık kılıfları ve çarşaflar değiştirilmemişti.
Kıyamet meydanında verilen süre yalnızca 2 saatti, meydan daha yeni kurulmaya başlamıştı, hareketlilik daha başlamadan verilen bu sürede yöresel yemek mi yiyelim, etraftaki eğlenceyi mi izleyelim, alışveriş mi yapalım ? Bu iki saate hiçbirini sığdıramadık, Fas’a kadar gittik lakin bu süre çok yetersizdi. Otele erkenden (saat19’da) girmektense Kıyamet Meydanına daha çok vakit verilsin isterdik.
Mevaradaki havuzun başında bir saat vakit geçirilmesi,rehberimizin konuyla alakasız konuşmalarıyla oyalandırılmak gereksiz ve boş vakit harcamamıza neden oldu.
Fas’taki rehberimizden biz ailece memnun kalmadık.
İspanya Gıranada’da bizlerin isteği üzerine ekstra Flamengo gösterisi talebinde bulunduk, ancak memnun kalmadık. (Zaten tura ait bir program değildi.)
Turumuzun diğer adımlarından çok memnun kaldık, doya doya mutlulukla geçirdiğimiz bir gezi oldu. El Hamza Saayı, Real AlKasr, Kurtuba Ulu Camii, Atlas Okyanusundan İspanya’ya geçişimiz, İspanya sahillerinden Cebelitarık’ı seyrimiz hepsi harikaydı. Gezimizin genelinden çok memnun ayrıldık ancak yukarda belirttiğimiz olumsuzluklar gezimizin ilk kısımlarında bizi çok rahatsız etmişti, bu olumsuz eleştirilerimizin dikkate alınıp düzeltilmesinin diğer turlarda memnuniyeti artıracağını düşünüyoruz.
İspanya’daki Rehberimiz Selahattin Bey ve Tur Sorumlumuz Arif Bey bize her konuda yardımcı oldular, ailece çok memnunduk, naif yaklaşımları ve emekleri için çok teşekkür ederiz.
(Acente Notu: Marakeş'te 4* Ryad Mogador Kasbah Hotel yıllardır kullandığımız ve şikayet almadığımız bir oteldir. Kalitelerinin bozulduğunu duymak bizi üzmüştür. Bir daha bu otel ile çalışmama kararı aldığımızı bildirmek isteriz.)
02.02.2020 11:35
Kadriye Dilben
Ocak 2020’de Fas-İspanya Endülüs turuna katıldım. Fas kültürü, yemekleri, rehberimizin tavır, tutum ve üslubu maalesef bana hitap etmedi. Tura katılmamdaki asıl sebep olan Endülüs ise muhteşemdi. Cebelitarık Boğazı'ndan İspanya’ya geçmek olağanüstü bir deneyimdi. İspanya’nın en kültürel şehri olarak neden Sevilla’nın gösterildiğini şimdi çok iyi anlıyorum. Şehir hem geçmiş dönem izlerini devam ettiriyor hem de Avrupa’nın gelişmiş şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Dünyada halen kullanılan en eski kraliyet sarayı olma özelliğini taşıyan Alkazar Sarayı ise kendine hayran bıraktı. Cordoba’da bulunan ihtişamlı Kurtuba Ulu Cami ve Granada’da bulunan islam sanatı açısından büyük bir gurur kaynağı teşkil eden Elhamra Sarayı ziyaret ettiğimiz eşsiz yerler arasındaydı.
Rehberimiz Selahattin Bey sıcakkanlı, samimi, esprili ve muazzam bilgi birikimine sahip bir insandı. İspanya’nın tarih, coğrafya, ekonomi ve kültürü hakkında çok güzel bilgilendirmelerde bulundu. Emeği için çok teşekkür ediyorum. Tur liderimiz Arif Bey ise her zaman olduğu gibi güler yüzlü, ilgili ve sabırlıydı. Yine aynı ekiple Büyük İspanya turuna katılma dileği ile tekrar teşekkürler!!!
01.02.2020 18:57
Sena Başaran
Fas-İspanya Endülüs turu her anını ayrı mutlulukla yaşadığım bir seyahat oldu. Organizasyonu çok güzel yöneten ve bize yardımcı olan Arif Bey’e ve İspanya’da sadece tarihi değil günümüzle ilgili verdiği bilgilerle o coğrafya hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan Selahattin Bey’e çokça teşekkürler..
01.02.2020 12:21
Cüneyt Apal
İnsan okuduklarını bir zaman sonra unutabiliyor ama gezip gördüğü, vakit geçirdiği yerleri, oradaki hatıraları, duydukları, gördükleri ömür boyu hafızasından gitmiyor. İnsan gezdikçe, dünyanın muhtelif yerlerindeki eşsiz güzellikleri gördükçe ilk başta çılgın gibi gördüğü Evliya Çelebi'ye daha sonra elinde olmadan hak veriyor. 23-29 Ocak 2020 Fas-İspanya Endülüs seyahatimiz de zihnimizde güzel hatıralar bıraktı. Bu organizasyonda emeği geçen herkese, hususen Arif Cebeci Bey olmak üzere bütün Burak Tur ailesine teşekkürü bir borç biliriz. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır vesselâm.
31.01.2020 09:24
Aydın orhan
Fas-Endülüs turumuz harikaydı.Arif ve Selahaddin beylere teşekkürler...Gezinin tek olumsuzu Fas rehberiydi.
31.01.2020 06:47
MEHMET KOZA
Endülüs turunda emeği geçen herkese çok teşekkürler(özellikle Arif bey ve Selahattin bey e).biz mutlu olalım diye ellerinden gelen her şeyi yaptılar.Çok güzel ve zevkli bir hafta yaşadık.
30.01.2020 11:15
Necla Agirman
Merhaba,
7 - 13 kasım tarihlerinde katıldığım Fas & Endülüs turunun oldukça keyifli geçtiğini belirtmek isterim. Teşekkürler
18.11.2019 11:03
Hacer Filiz Aydemir
Merhabalar evet Fas & İspanya turumuzdan çok memnun kaldık. Hersey çok güzeldi. WhatsApp grubunda da zaten yorumlarimizi görmüşsünüzdür. Tekrar başka bir turda buluşmak dileğiyle. Hoşçakalın.
15.11.2019 13:35
Ali İhsan Tütüncü
Seyehatimiz İstanbuldan başlayarak Fas süreci ve ardından İspanya. Bütünü ile keyif aldığımız bir tur oldu.En başta Ferit bey olmak üzere Oktay bey ve Berkan beylere teşekkür ediyorum.Saygılarımla hayırlı işler diliyorum.
15.11.2019 13:25
Süleyman Genç
Ülkeler, şehirler ve seçili mekanlar, çok nezih ve çok güzeldi.Tur daki kişilerle kısa bir süre içinde kaynaşarak, fevkalade ve uyumlu bir gurup olduk.(müsade ederseniz, beni olumsuz etkileyen bir konuyu burada belirtmek isterim.Müslümanlığımızdan hiç şüphemiz yok.Gezi ve kültür turlarında, abdest, namaz camii döngüsünü, yoğun ve biraz abartılı buldum.Gezi ve turun ağırlaştığını ve amacının dışına sarktığını gözlemledim.)Ama her şeye rağmen, çok keyifli, çok renkli, lezzetli ve farklı bir tur yaşadım. Çok güzel dostluklar kurduk, çok güzel anılarla döndüm.Tur ve geziyi, birlikte paylaştığımız, bana her türlü, fedakarlığını esirgemeyen, bol bol resimlerimizi çeken, kameramanlığımızı dahi yapan güzel insan, değerli kardeşim, FERİT Beye, çok çok teşekkürler ediyorum.Gezimin gerçekleşmesinde bana her türlü, destek ve özverilerini esirgemeyen, ÜMİT Beyefendi kardeşime de sonsuz teşekkürler ediyorum.İnşallah başka, kültür turu ve gezilerinde buluşmak dileklerimle,Selam ve sevgilerimi sunuyorum. Fas ve İspanya Endülüs Turu
14.11.2019 13:57
Alaattın Ersoy
7-13 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen Fas ve İspanya Endülüs Turu mükemmeldi. Teşekkürler.
14.11.2019 13:20
İsmail Zorba
kalma Kutubiyye Cami ve minaresi, ara sokaklarda efsaneleşmis rayihalar eşliğinde masal zamanlarına dönüş. Ve gördüğünüz bir kapının ardında çıkan bir vaha. Endülüs bahçeleri. Sıcağın adı yok bu diyarlarda. Kuzey Afrika geceleri.Simyacı'dan sayfalar ardı ardına geliyor. Biz tersinden geçiyoruz romana. Mağrip'ten Endülüs'e” “Zaman mekan dışı kalıyorsunuz Mağrip şehirlerinde. Marakeş'te Simyacınin izinde bir Billuriyeci, Emevilerden Yine yollarda.. Bir garip seferdeyim. Bilmediğim diyarlarda. Afrika’nın kuzeyinde. Fas’ta. Fas, diğer adıyla Mağrip.Hiç bilmediğim ama Tarık bin Ziyad, Cebel-i Tarık, İspanya topraklarının fethi ve Endülüs. Evet Endülüs!. Düşünce iklimlerinde dünyanın Eski Yunan’dan sonra ikinci uyanışı, aydınlanışı. Sanat, ilim, medeniyet şahikası Endülüs. İbn’ül Arabî’ler, İbn-i Batuta’lar,Ziryap’lar, Abdülaziz Debbağ’lar, Süleyman Cazuli’ler, İbn-i Haldun’lar. İslâm medeniyetinin şahikası Endülüs. Ve mirası onu katleden vahşetin eli Batı’da uyanışı doğuracak bir miras. Mihmandarlıkta usta ellerdeyiz. Burak Tur’la “Biz”de tamamlanan gezilere devam ediyoruz. İzmir’den Arif Bey, Ankara’dan Ferit Şeker Bey kardeşlerimiz ruhlarının güzelliğini tura da yansıtıyorlar. Umre’miz, Balkan, Batı Avrupa derken Fas-Endülüs gezimizde zarafetleri, insanı insan yapan hasletleriyle bizleri kuşatıyorlar. Tur önce gönüllere yapılıyor. Avrupa’nın ortasında bile hiçbir yer yabancı düşmüyor bizlere gönül pencereleri “Biz”de aydınlanıyor. Ne diyelim “Aşk olsun!” Aşkla yapıyorlar işlerini. Biz de Aşk Kervanı’nda yola düşüyoruz sayelerinde.. Tur rehberimizin akıcı Türkçesinde kendime geliyorum. Marakeş’te İstanbul’u yaşıyorum. Fas’ta evlenmiş ve yerleşmiş bir Türk. Galatasaray Lisesi mezunu. Mükemmel bir Fransızca ama daha önemlisi İstanbul’un nakış nakış her sözcüğünde yaşatan Türkçesi ile Oktay Bey Rehberimizin derinliğinde ve Türkçe’ye lezzet veren ses tonu, tiyatral tonlaması eşliğinde Marakeş’te İstanbul’da Haliç’e Piyer Loti tepesinden bakar gibi oluyorum. .İbn’ül Arabî’nin sözleri tamamlıyor manayı : “Adresin değil, ayak izin olsun bu dünyada. Bizimkisi ‘Aşk Kervanı’ o nereye giderse biz de oraya peşinden. Şiir ve mısralar art arda geliyor ve misafirimiz oluyor. Havuzun kenarında bir Mağripli elinde ben diyeyim udu, Mağripli desin rebabı şarkı söylüyor bu iklimin ruhunda. Mağrip'ten Endülüs'e harika bir gezi ve rehberlik Burak Tur la nice huzurlu seyahatlere.
18.08.2019 12:13
Prof. Dr. Eyüp Bekiryazıcı
Burak Tur'un değerli çalışanları, Ferit Bey'in refakati ve Aynur hanımın rehberliğinde, birbirinden değerli ve uyumlu katılımcılarla, ailecek gerçekleştirdiğimiz Endülüs turumuzdan her yönüyle memnuniyetimizi sizlerle paylaşmak isterim. Yerinde ve yakın ilginiz için teşekkür ederiz. Başka turlarda sizlerle faklı ülkeler tanımak ümidiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum.
27.04.2019 20:50
Oğuz Güven
Gezimiz çok güzel geçti. Rehber Aynur hanımdan, Ferit beyden çok memnun kaldık. Grubumuzda gayet güzeldi. Sizleri bu meyanda tebrik ediyorum
24.04.2019 20:45
Abdi Ceylan
40 yıllık bir Endülüs hayalini Burak Tur ile gerçekleştirmek bizi mutlu kıldı. Yeni bir seyahatte buluşmak dileğiyle... selamlar. Abdi ve ailesi Ceylan
24.04.2019 20:41
Arzu Gamze Süleymanoğulları
Bu yaz ağustos 2018 de Ispanya Fas turuna iki bayan olarak katildık.tek basına gelen bayan arkadaşlarda vardı.Gezimiz son derece keyifli konforlu ve guzel geçti.Kaldığımız oteller çok güzeldi.Özellikle Arif Beyin nezaketi bizi gerçek bir misafir olarak ağırlaması yardimcı olması çok memnun ediciydi.Ispanya turumizdaki Selahattin Bey bilgisiyle tavriyla çok iyi bir Rehberdi.Ailenizle arkadaslarinizla gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir tur.Ben herşey için tekrar çok teşekkür ediyorum.
24.01.2019 18:37
Salih Çopur
Sa. 16-24 Haziran 2018 de Fas İspanya turunuza ailecek katıldık. Çok memnun kaldık. Allah razı olsun. Turu yöneten Ferit Beye ve Fas, İspanya rehberlerinize teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim.
25.06.2018 11:08
Cüneyt Yüceyıldız
27ocak 3 subat 2018 fas ispanya turuna eşim ile katıldık gurup lideri ferit şeker kardeşim ve rehberlerimiz son derece ilgili idiler özellikle namaz vakıtlerine hassas davranmaları bizleri çok memnun etti özellikle turdaki gurubumuz la bir aile gibi olduk bundan sonrada burak tur ailesi ile beraber olmak isteriz...
09.02.2018 22:49
Necat Çelenk
Leyla ve Necat Çelenk 02- 09 Eylül 2017 tarihleri arasında, Burak Tur´la, Fas ve Endülüs (İspanya) turuna katıldık. Fas, Kazablanka, Atlas Okyanusu, Marakeş, Cebelitarık boğazı, Endülüs ve Elhamra, bizim çok görmek istediğimiz yerlerdi. Tur programları, transferler, kaldığımız oteller, zamanlama, gecikme yaşanmaması, gezi boyunca uymamız gereken kuralların özellikle anlatılması ve de özellikle seçilen rehberlerden ve kaptanlarımızdan çok memnun kaldık. Yemekler olsun, ikramlar olsun herşey gerçekten çok güzeldi. Fas- İspanya seyahatimiz boyunca bize çok güzel eşlik eden ve değerli bilgiler veren Ferit Beye, Arif Beye, tur rehberlerimize ve sevgili Tur arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ederiz. En kısa zamanda yeniden sizlerle yeni bir organizasyon yapmak umuduyla.
02.10.2017 20:31
Nihal Çağman Türkmen
02-08.09.2017 tarihleri arasındaki Fas- Endülüs turuna katıldım. Burak Tur\'un misafirperverliği gerçekten göz dolduruyor. Tur lideri Ferit Şeker Bey\'e gösterdiği yüksek misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyor ve açıkçası işine gösterdiği hassaiyetinden ötürü kendisini kutluyorum. Rehber seçimleri de takdire şayan. Açıkçası elden gelenin en iyisinin yapılmasına azami gayret gösterilmiş. Gezinin Endülüs ayağında bu özen daha da aşikar oldu. Milli ve manevi değerlerimize gösterdiği hassaiyet ve üstlendiği temsiliyetin farkında oluşundan dolayı Selahattin Bey\'e de çok teşekkür ediyorum. Yaptığı ilk icraatın otobüse harita asmak oluşundan işini ne kadar hakkıyla yaptığı belli olmuştu zaten. Allah her zaman yardımcısı olsun. Fas rehberimiz de gerçekten çok donanımlıydı . Onunla da daha iyi zamanlarda bu ziyareti gerçekleştirmek belki daha iyi olurdu. Fas hakkında başka bir kişiden edinmemiz mümkün olmayan bilgiler edindik. Dolu dolu ve tadı damağımda kalan bir gezi oldu. Tura katılan arkadaşlara da nezaket ve anlayışları için teşekkürler. yeni gezilerde buluşmak üzere inşallah.
01.10.2017 20:24
Günnur Aydoğdu
Kurban Bayramı Fas-Endülüs Turuna katıldım. Sitede belirtilen gezi proğramı aynen uygulanmıştır. Benim teşekkür etmek istediğim kısım ise İspanya'daki rehber seçimidir. Bilgili, donanımlı ve bunları aktarmasını bilen bu rehber seçimi için Burak tura çok teşekkür ediyorum. Gezerken, aynı anda, gerçekten bilgilendim...